hits

Fordi jeg er rar

I stedet for å sove, ligger jeg i sengen og tenker. Jeg forsøker å sove, men tankene er mange, og de vil ikke la meg falle i søvn riktig enda. I tankene mine kommer jeg litt inn på tanker som har funnet sted for mange år siden, den gang da jeg ikke forsto verdien av penger, den gang da mamma og pappa var rikere enn banken, den gang jeg fant gleden i å klatre i trær og utforske alt som var nytt, fryktløs som jeg var. Jeg husker ikke riktig når disse tankene fant frem til dette lille barnesinnet, men det gjorde de. Som mange andre før meg begynte jeg å stille små spørsmål ut i intet, som tenk at jeg er meg, hvem er jeg? hvorfor er jeg her? og hva er meningen med alt? Klisjè? Kanskje, men det var før den tid jeg visste betydningen av ordet klisjé, så jeg er unnskyldt. Jeg husker godt følelsen jeg fikk av å stille disse spørsmålene, gang på gang. Jeg forsvant, i noe jeg i dag vil kalle en meditativ tilstand (uten å helt vite hvordan det skal føles). Følelsen var skremmende, men tilfredstillende. Det er en følelse jeg ikke helt klarer å sette ord på, men hvis jeg må velge et, må jeg si svevende, abstrakt, som i en drøm. 

Det høres jo selvsagt helt kokkelimonke ut, men det er helt greit. Jeg kan godt være litt kokkelimonke, det gjør ingenting. 

Om noen lurer, jeg har ikke fått noe svar på spørsmålene mine. Men jeg begynner vel litt etter litt å slå meg til ro med meg selv. Jeg tenker fortsatt på alt som kan forvirre en, jeg tenker fortsatt på hvor fantastisk livet er, i alle uendelige former. Hvor fantastisk det er at jeg kan snakke, le og uttrykke meg på alle de måtene jeg måtte ønske. Jeg tenker mye, på alt, og på ingenting. Jeg er èn av mange, ett sinn, ett individ. Jeg er her, mens en eller annen der ute føler lykke eller fortvilelse, en eller annen ler og en eller annen håper. Så mange følelser der ute, og jeg er bare én av mange. Jeg lever i en boble, min boble, jeg ser ikke verden slik den er, jeg bare hører om den, men jeg forstår den ikke. Ikke enda ihvertfall ..

weheartit

God natt :)

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar