hits

SelvopptattJeg er som folk flest, men jeg er også blant de som forsøker å tre ut av den lille boksen, den som forteller meg hva, hvem og hvordan jeg bør være. Det er vanskelig. Det er vanskelig å tre ut av et materialistisk, egostyrt og overfladisk levesett, for det er der vi befinner oss, alle som en.

Det gjør meg utslitt. Jeg ønsker å være meg selv, min egen person, en som ikke behøver den bekreftelsen vi alle er ute etter, men jeg er jo ikke annerledes. Jeg følger massene. Jeg lar meg styre av den kollektive bevisstheten, av normer og uskrevne regler. 

Instagram

Det er et konstant jag. Jeg merker det godt, ikke bare gjennom meg selv, men ved det jeg observerer rundt meg. Det tar overhånd, og av og til mister jeg meg selv litt. Uansett hva jeg måtte fortelle meg selv, så er jeg opptatt av bekreftelse, opptatt av å bli hørt eller sett, og opptatt av fasade. Jeg har jo blogg, og jeg har nærmere 800 bilder på instagramkontoen min, i tillegg har jeg mer ting og klær enn hva jeg trenger, og jeg bruker kanskje mindre enn halvparten av det jeg har.

Jeg har for å ha, vi har for å ha, fordi det gir verden et inntrykk av at vi er noe, tror vi. 

Det plager meg ikke at jeg er selvopptatt, for det er jeg jo. Det er vi alle, på et vis. Det som plager meg, er måten denne selvopptattheten kommer frem på. Det som plager meg, er at denne selvopptattheten står i fare for å gå på helsa løs. Helsa til hele velferdssamfunnet. 

Det plager meg at vi elsker å prakke meninger på andre, diskutere frem egen virkelighet som om det skulle vært allmennkunnskap, det som i grunn bare er vår egen subjektive tankegang, vår egen oppfatning av virkeligheten. Jeg som enkeltindivid gjør dette, og vi som samfunn gjør dette. 

Det hender jeg tar meg selv i å snakke negativt om andre mennesker, og hver gang stikker det litt ekstra i magen. Jeg vet så godt at jeg kan mene hva jeg vil om hva som helst, om hvem som helst, men aldri presentere min tankegang som et faktum for noen andre enn meg selv. Likevel skjer det fra tid til annen.

Jeg beklager at dette innlegget kanskje ikke gir noen mening. Jeg kunne valgt å tømme hodet mitt i en helt ordinær dagbok, men hvor er egentlig tilfredsstillelsen i det.

#Personlig #Tanker #Blogg #Rot #Hverdag #Selfie #Instagram #Velferd #Narsissisme #Vestligverden 

2 kommentarer

rikke95

28.10.2014 kl.19:25

Flott skrevet!!!

June Helén

29.10.2014 kl.11:25

rikke95: Takk for det! :)

Skriv en ny kommentar