hits

februar 2013

Inspirasjon

Jeg har aldri brydd meg stort om kjendiser, men jeg må innrømme at jeg er litt småfan av Emma Watson. Hun virker både svært reflektert og down to earth. Hun må jo bare være den vakreste kvinnen i hele Storbritannia :)

"I think women feel so much pressure these days and it can turn us against each other. But we really damage our own confidence when we put ourselves down, so I try not to." - Emma Watson

Emma WatsonEmma Watson
Emma WatsonEmma WatsonEmma WatsonEmma WatsonEmma Watson

Liker! :)

Løpeøkt

I dag må jeg si at det var noe tungt å løpe, muligens grunnet gårsdagens styrkeøkt. Det gikk hardt for seg både på kjernemuskulatur og bein. Dagens løpeøkt tok jeg ute (kaldt), som etter min mening er tyngre enn på mølla. Løpeform ute er noe helt annet enn løpeform på mølla. Det ble 6 kilometer i dag, helt greit det altså! :)

Nå skal jeg og min kjære straks starte til fjells en tur, vi har et lite ærend. Da blir det litt mer tid ute i frisk luft, og det er jo bare fint! Er så utrolig bra at dagslyset har kommet tilbake! 

Hva har du trent i dag? :)

Instagram

Jeg syns IKKE det er noe gøy å ta bilder av meg selv om dagen, så da får det holde med et par bilder fra instagram i dårlig kvalitet. I dag har jeg gjennomført en hard styrkeøkt sammen med mamma (som vanlig), det var utrolig tungt, men hadde selvsagt en god, behagelig følelse i kroppen etter økten. Planken ble på intet mindre enn 4 minutter, tungt og en smule jævlig. Når jeg blir sliten kan jeg komme de verste glosene. 

I morgen planlegger vi løping UTE + styrke på armer! Jeg har faktisk allerede tatt en løpetur ute i snø og vind, og det var deilig! Mølla blir LITT kjedsommelig i lengden, så det er absolutt godt med litt variasjon. 

Bilder fra jobb i dag, tre timer svømming! Koselig :)

Ny veske

Ny veske, eller ny for meg. Kjøpte denne vesken brukt for hundre kroner, kjempefin! Elsker brunt, derfor er denne VELDIG meg. Gleder meg til å ta den i bruk. Hva skulle en gjort uten slike materialistiske goder? Haha.

Takk Ida, for et bra kjøp! :)


Fiiiin!

Middag

Et enkelt og godt måltid. Dette spiste jeg til middag i går. Du syns kanskje dette ser kjedelig ut? En venner seg til det, Norge er jo i høyeste grad et brød og potetland, derfor er det forståelig at dette kan se litt stusselig ut. Men ønsker du å spise mindre kornprodukter er slike måltider et fint alternativ.

Det er ingenting i veien ved å kutte ned på inntaket av brød, pasta, ris og poteter. Årsaken til at jeg ofte (ikke hele tiden) velger å spise på denne måten er blant annet fordi jeg reagerer på gluten, og mat som pasta, poteter og ris gjør meg tung i magen.

Så må jeg også nevne (slik at ingen misforstår) at det er SVÆRT VIKTIG å få i seg nok næring i løpet av dagen, denne maten er sunn og næringsrik, i motsetning til for eksempel baguetter, pomes frites og pasta som er ganske næringsfattig mat. 

Karbohydrater inntar jeg gjerne i form av frukt og bær (i hverdagene vel og merke) ;)Små tomater, agurk, løvstek, kryddersmør og ost

Er du glad i å reise?

Er du glad i å reise? Da har jeg den perfekte blogganbefalingen for deg. Selv drømmer jeg om å reise jorden rundt, møte nye mennesker, nye kulturer, fotografere, se vakker natur rundt om i verden. Dette er en drøm jeg har hatt siden jeg var liten, og jeg satser på å få realisert den en dag. 

Bloggen jeg anbefaler er en reiseblogg, der kan vi følge ei ung frøken ved navn Christina og kjæresten hennes Falke, sammen reiser de for øyeblikket rundt i Asia som backpackere. Christina er også fotograf, i bloggen finner du derfor en god samling av flotte bilder i beste kvalitet, dette er med på å gjøre bloggen ekstra spennende. 

Reiseruten deres ser slik ut: 

Reiserute
1. India 2. Nepal 3. Thailand 4. Myanmar 5. Laos
6. Vietnam 7. Cambodja 8. Malaysia 9. Singapore

I bloggen kan en også få en oversikt over reisebudsjettet deres og pakkliste, hvilket passer ypperlig for de som har ønske om å gjøre noe lignende.

Bloggen finner du her

Bilde av de reisende i Laos. http://falkeandme.com/

 

- June

Skappeljakken

Fy, så utrolig fin denne jakken er. Jeg bør virkelig ta fatt i strikking igjen så jeg en vakker dag kan bli så flink at jeg kan strikke denne. Med mindre noen har veldig lyst å strikke en slik til meg, helst i går. Haha. Kjempefin!
Bildene er lånt fra Mariaskappel.no

Begrensninger og skriverier

Da jeg var yngre, var alt enkelt. Da jeg var yngre, kunne jeg hoppe i det uten å nøle, uten å tenke. Jeg var impulsiv, jeg lot ordene flomme over arket, uten noen form for redsel. Uten å la tankene få overtaket. Nå er jeg voksen, på papiret ihvertfall. Det voksne liv bringer med seg mange friheter, men desto flere begrensninger. Når du vokser opp, lærer du å begrense deg selv, begrense følelser, tanker og drømmer.

 

Du lever et realistisk liv, du befinner deg et sted mellom regninger, husvask og den ukentlige handelen av dagligvarer. Noe er glemt, denne gnisten en finner i hvert enkelt barn, denne herlige lidenskapen, de enkle gledene og den befriende «alt er mulig» mentaliteten. Alt dette undertrykkes i den prosessen hvor du går fra å være barn til ungdom, fra ungdom til voksen. Etterhvert finner du deg selv i et kaos av regler, et kaos av begrensninger.

 

Ja, dette er mine følelser. Jeg kan ikke huske sist jeg anså meg selv som en skriver, eller som det så fint lyder, skribent.

 

Jeg frykter tastaturet, frykter ordene som litt etter litt dukker opp på skjermen. Hvorfor? Fordi det ikke finnes rom for feil. Fordi jeg begrenser meg selv. Jeg tenker at alt være riktig. Jeg har vokst opp, samtidig har jeg gitt meg selv begrensninger. Fortalt meg selv at dersom det ikke er perfekt, er det ikke verdt noe som helst. Begrensninger. Jeg kan hvis jeg vil. Jeg vet jo det. Og nei, alt ikke være riktig, perfekt eller bra. 

 

Jeg må slippe meg selv fri, la frykten gå.

 

Jeg tror enhver person vil ha godt av å finne tilbake til barnet. Det barnet som en gang så på døden som naturlig og vakkert, det barnet som i samarbeid med fantasien kunne forvandle pinner til de vakreste hester. Tåpelig tenker du kanskje, men da skal du vite at også du ville hatt godt av å finne tilbake..

 Bildene er av datteren til venninnen min, Karina

Klar for trening

Nå skal jeg snart tusle ned til mamma slik at jeg får utført dagens treningsøkt. I dag står langløp etterfulgt med stretching på menyen, jeg er ikke riktig sikker på hvor lenge jeg skal løpe i dag, det er jo over én uke siden jeg løp sist! Det suger å være syk.. Haha.

Jeg har sett at det er mange som misliker disse inspirasjonsbildene for trening.

Vel, ikke jeg!Jeg vil i hovedsak se på riktig kosthold og trening som en kilde til SUNT og FRISKT liv, derfor jobber jeg med å ikke ha dette store fokuset på hvordan kroppen SKAL eller BØR se ut. Dette kan selvfølgelig være vanskelig i blant, men jeg tror det er viktig og ikke minst sunt å la utseendefikseringen ligge. For mange vil denne utseendefiksering bli en stressfaktor, og dette er noe jeg IKKE ønsker for meg selv. 

Nyt treningen, være glad i kroppen din og stress ned :)

Ha en fin treningsuke, dere! 

- June

Nytt design

Nå har jeg endelig fått et helt eget bloggdesign takket være kjæresten min. Syns det er snilt at han orket å bruke så mye tid på bloggen min når det garantert fantes noe viktere han kunne foreta seg. Så, tusen takk Heaika!

Jeg er veldig fornøyd!Rent og pent design. Kjæresten min er flink! 

Syke drømmer

Hjemme, for de som ser meg hver dag, er det kjent at jeg ofte drømmer de sykeste drømmer. Natt til i går drømte jeg at jeg ble brakt til et hus. Jeg kan ikke beskrive alt, fordi det var så hinsides absurd, det jeg vet er at jeg ble brakt til dette huset fordi jeg hadde spesielle evner, tydeligvis. Da jeg gikk inn i dette huset, stoppet jeg opp ved et rom, der satt det tre barn, to gutter i alderen ti til fjorten, og ei liten jente på kanskje seks år. Disse barna satt sammen på et bord, jenta i fanget på den eldste gutten.

For de som brakte meg til huset, så barna helt alminnelige ut, men jeg så at klærne deres var blodige. Den lille jenta var mørk i håret, søt i utseendet og hadde på seg en gammel nattkjole som i utgangspunktet skulle være hvit, i hånden hadde hun en kniv. denne jenta hadde drept moren sin, som lå i badekaret oppe i andre etajse. Barna viste ingen tegn til anger, overhode, faktisk, så smilte den lille jenta sukkersøtt i min retning, noe som gjorde settingen mer grotesk. Jeg var ikke redd i drømmen, av en eller annen grunn var jeg plassert der for å løse situasjonen. 

Ja, jeg ble veldig forskrekket da jeg våknet og innså hvor utrolig forstyrret denne drømmen var. 

Jeg ser ikke skrekkfilmer, jeg leser ikke skumle bøker, så gudene vet hvor jeg får dette fra. Litt spennende, veldig skummelt og noe ubehagelig. Jeg tror aldri jeg har drømt så groteskt i hele mitt liv, og jeg har drømt mye rart. 

Bildet er fra: http://farm3.static.flickr.com/2479/3581999130_690af667d1.jpg

 

Sov godt dere! Haha fysj ..

Øya under havet

Jeg har lenge vært glad i å lese, forkjærligheten for å grave meg ned og forsvinne inn i litteraturen startet (om jeg husker riktig) i tolv års alderen. Det er deilig, behagelig og befriende å la øynene gli frem og tilbake gjennom fiksjon, virkelighet, historie og drømmer. Jeg elsker det. Jeg har beholdt denne gleden, men i lang, lang stund har jeg gjemt denne fine interessen ned i en godt forseglet boks, for så å la den støve ned. Nå har jeg funnet tilbake. Boken jeg for øyeblikket leser går under tittelen Øya under havet av Isabel Allende. Det jeg vet foreløpig er at handlingen blant annet finner sted på Antillene, for det meste på St. Domingue (I dag Haiti), under den franske revolusjon. Dette var en tid hvor slavespørsmålet var et av de mest sentrale temaene. Jeg har alltid vært noe fascinert av slavehistorien, så boken passer meg utmerket. Jeg begynte på denne boken for en god stund tilbake, nå fikk jeg tatt opp lesingen igjen. Herlig herlig!

Jeg er fortsatt ikke helt frisk, men jeg vurderte likevel å ta en styrkeøkt, dessverre tror jeg at jeg blir pent nødt til å stå over, hodepinen meldte nettopp sin ankomst. Det viktigste er at jeg blir frisk slik at jeg for fullt kan ta fatt i treningen igjen om et par dager. Kanskje skal jeg sette meg ned med boken igjen. Nå er jeg på side 216 av 479 :)

Håper dere har en strålende kveld! 

Influensa, trening, kropp, og sånt

Det er når jeg holde meg i ro jeg merker spesielt godt hvor viktig trening er for meg. Kroppen min tåler fint noen dager uten trening, det er bare jeg, meg, hodet mitt som har sååå lyst å få kroppen i gang, gi den litt å jobbe med. Men kroppen min jobber, kroppen min jobber med å bekjempe slemme bakterier som forårsaker denne hodepinen, nakkesmertene, denne såre halsen og disse hovne mandlene. Det skal den selvfølgelig få lov til, uten at jeg maser eller blander meg inn, jeg skal la den jobbe i fred. 

Jeg må nok en gang understreke hvor glad jeg er for at kroppen min fungerer som den skal, influensa er midlertidig, så jeg er heldig. Vi har alle brukt tid på å snakke nedlatende til vår egen kropp, en eller annen gang. Det er helt vanlig, men også unødvendig. Kroppen gjør stort sett som vi ber den om :)


Nå er det sovetid. God natt! :)

God helg, dere!

Nå er jeg sliten, behagelig bedagelig, jeg og mamma har nylig gjennomført dagens styrkeøkt, det var tungt. Vi prøvde oss på 50 kg hip-thrust, men fant fort ut av vi må drøye den. Vi klarte dessverre ikke å få god nok kontakt med setemuskelen (rumpa ja) med så mange kilo, ti kilo økning var nok litt i meste laget for denne gang.

Treningsuken har vært bra, men den er ikke over enda. I morgen er jeg klar for nok et bakkeløp (gruer meg litt), det er alltid tungt med bakkeløp dagen etter styrke. I kveld skal jeg bare slappe av, gjøre noe hyggelig for meg selv, som å lese en bok, tegne eller se en dokumentar.

Jeg har spist svært lett mat denne uken, noe som får kroppen min til å gjøre litt opprør. Jeg føler for å dytte i meg alt som går under kategorien karbohydrater, og vet dere, det gjør ingenting. I dag unnet jeg meg is og kanelbolle, det er viktig å ikke være FOR ekstrem på matveien, vet dere :)
Snart kommer kjæresten miin hjem, som jeg gleder meg!

Ha en strålende helg, dere! :)

Hva mener du?

Lyst eller mørkt hår? Eller kanskje noe i mellom? Jeg leker litt med tanken på å legge inn litt brune striper, gi håret litt mer liv. I blant savner jeg det mørke lange håret, samtidig som jeg også trives med lyst hår. Det jeg savner mest med det mørke håret er at det skulle så lite til før det så bra ut, jeg føler det er mer "jobb" med lyst hår. Nå som håret mitt omsider begynner å se sunnere ut er jeg klar for å prøve noe nytt. Nei, jeg kommer ikke til å farge det mørkebrunt igjen med det første. 

 

Ikke helt der

Ikke helt der om dagen, men det er ok. Selv bør jeg jo gjøre noe med det. Jeg jobber, trener, forsøker å spise sunt (det går i grunn greit), men ellers bruker jeg tiden min på å spille quizbattle med min besteste, kuleste mamma. Ja, du "hørte" riktig. "Get a life"  tenker du kanskje, ja tenker jeg. 

Men, quizbattle er gøy da!

Her støver det ned, beklager det altså! Det er ikke meningen å forsømme den stakkars bloggen, takk til dere som gidder å ta dere tid til og stikke innom likevel. Jeg tror jeg er nødt til å komme meg litt ut døren, få litt sol i ansiktet, se litt snø, trær og kanskje fugler? Ja, da blir det skitur. Tror min kjære mor er med på den. 

Kanskje tar jeg med meg kameraet mitt, kanskje kanskje. 

God natt!

Jeg savner deg John Henrik, kom hjem!

Min treningsuke

Her er en liten oppsummering av treningsuken som gikk

Tirsdag: Langløp 60 minutter + stretching

Onsdag: Gerilja kardio + styrke

Torsdag: Bakkeløp + stretching

Fredag: Styrke

Søndag: Tempoløp

Altså trener jeg fem ganger i uken. Dette er i bunn og grunn minstekravet mitt, skjønt det hender det bare blir fire økter (noe jeg aldri er helt fornøyd med). Det hørest kanskje litt strengt ut, men tenk over hvor mange timer i døgnet en bruker på stillesitting. Det gjør ingenting at en trener 5-6 ganger i uken, så lenge en tar et par rolige økter. Bevegelse er ALLTID bra. 

I morgen er jeg klar for en ny løpeøkt, da blir det nye 60 minutter etterfulgt med stretching (skulle egentlig gjort det i dag). Kostholdet er stabilt, jeg spiser når jeg er sulten og holder meg stort sett unna hveteprodukter. Jeg merker fortsatt på kroppen at det har vært jul (haha), MEN så tok det hele to uker for meg å komme tilbake til et relativt sunt kosthold etter nyåret (sløvt). 

 2012 var et fantastisk treningsår! Dette året blir enda bedre! :)

- June