hits

mars 2013

Bildedryss

De siste dagene har vært fine, og late. Vi har vært og handlet litt, det meste er (ikke overraskende) veldig billig. Det er varmt og godt i været, selv på natten, noe jeg syns er veldig fint. Jeg har dessverre klart å bli litt forkjølet, men det går over.

Nå skal vi snart ta turen til Condado, der skal vi dra på kafé, spise og hygge oss. Nå har vi bare to dager her før vi vender nesen mot Florida. Der er det visstnok litt kjøligere i været, sammenlignet med Puerto Rico, men det skal nok gå fint, her er det jo til tider ekstremt varmt.

Jeg trives :) 

innkjøpLøpesko:)

San Juan dag 2

Dagen i går gikk egentlig ganske slapt for seg, jeg og mamma sto opp allerede klokken syv, så vi våkner ganske tidlig her. Vi ble alle enige om å ta en rolig dag med strandkos, så da ble det slik.

Jeg som sverget på at jeg ikke skulle bade i sjøen endte opp med å gjøre det likevel, veldig gøy MEN... Etter å ha badet oppdaget jeg at den ene foten min var helt rød og skjoldete, jeg mistenker at jeg har kommet borti noe i vannet, som jeg tydeligvis har reagert på. I dag svir det, men det går greit.

Etter å ha brukt en god del tid på stranden dro vi til en kinesisk restaurant hvor vi spiste og hygget oss.

Dagene her er herlige, og det er utrolig godt med litt varme :)innkjøp

Gårsdagens innkjøp


TreningstøySan Juan dag 1

Dagen i dag var helt fantastisk, det har vært godt og varmt så jeg har dessverre blitt "litt" solbrent (skal være nøye med solkrem fremover). Nå er vi alle ganske utkjørt etter å ha trasket rundt i gamlebyen store deler av dagen. Mamma sover allerede, og det er ikke lenge før jeg gjør det samme.

Vi startet dagen med en god (ikke overraskende) amerikansk frokost, deretter tok vi turen til bassengområdet (veeeldig fint og koselig). Siden dro vi til gamlebyen, spiste og hygget oss, tok turen til festningen for så å ende dagen med litt shopping. Herlig herlig. Hjernen min er dessverre litt treg og sliten nå, så ikke noe mer skriving på meg i kveld (i deres tilfelle, morgen).Sooooolbreeeent!!

fremme

Nå er vi fremme, og jeg stakkar er så sliten at jeg nesten ikke klarer å tenke! Var sykt godt å se søsteren min igjen. Snart skal jeg sove, nå har vi reist i rundt atten timer, hvis jeg ikke tar helt feil, ser for øyeblikket ut som et levende lik. Hehe.

det er varmt her, og veeeldig høy luftfuktighet, men det venner en seg til!

Klokken er forresten tolv her, så god natt!

ilu Heaika!

Helsinki

Lillebror

Nå sitter vi på flyplassen i Helsinki, det er få minutter igjen før vi setter oss på flyet til New York. Dagen i går gikk fryktelig sakte, vi brukte litt tid på et kjøpesenter her i Helsinki hvor vi tok kaffe, spiste og kjøpte et par små "Nødvendigheter".

Jeg kjøpte blant annet blondesjampo fra bedhead (Lukter sykt godt), også spleiset jeg og mamma på et billig digitalkamera i fargen rosa (Selvfølgelig).

Nå har vi akkurat fått i oss en frokost i form av BBQ burger og pomes frites (hehe), litt heftig frokost, men pyttsann!

Nå skal vi straks boarde.

Kaffe latte

Jeg og LillebrorMamma

Blogges siden!

Nettbrett

Kjæresten min er så utrolig gavmild. Da han kom hjem fra jobb hadde han med seg denne flotte gaven til meg, han ville nemlig at jeg skulle ha noe å gjøre på den lange reisen. Snille kjæresten min. Han har fylt den med diverse ting jeg kan bruke tiden min på. Musikk, spill, bøker og annet. Den har vært i bruk stort sett hele dagen, jeg elsker den!


Asus Nexus

Tusen takk kjæreste! 

Reise

Først og fremst må jeg beklage for lite blogging, jeg har vært en smule travel de siste dagene. Nå sitter jeg i Ivalo og venter på flyet til Helsinki sammen med mamma, stefaren min og lillebror. Vi skal sove der en natt før det bærer videre til New York, deretter Puerto Rico.

Det blir fint å komme seg til varmere strøk, det blir fint å se søsteren min igjen. Jeg kommer selvsagt til å savne kjæresten min, og kaoset mitt (hunden vår), skal jo være borte i hele 17 dager.

Nå skal jeg se om jeg finner meg en matbit. Ha en superfin påske, dere! Blogges siden! :)

Bruker du hatt?

Selv syns jeg hatter er kjempekult, det er morsomt med hatter. Jeg lurer på om jeg skal kjøpe meg et par hatter når er jeg i Florida. Det er jo slett ikke vanlig å bruke det her omkring, men pyttpytt!Jeg liker det!

Den gang da

Da jeg var yngre var min største drøm å bli hestetrener. Jeg elsket hester mer enn alt.

Nå, i dag føles den gang da som en fjern drøm. Det er lenge siden. Jeg savner den tiden, jeg savner å kjenne lukten av hest, jeg savner å bære rundt på høybunter, jeg savner å bære vann til hestene, jeg savner å rengjøre boksen for deretter å legge inn frisk og ren sagflis. Jeg savner det virkelig.

En dag skal jeg bli hestejente igjen, en dag. 

Aller mest savner jeg Mahari, det hender jeg tenker på henne. Hun var søt, litt "blond" om det er mulig å si det om en hest, og utrolig, utrolig snill.

Haha, en 14 år gammel meg, jadda!

Mahari & June HlénMahari og SmithMango og June Helén

vakre, vakre dyr <3

Puerto Rico og Florida

Om intet mindre enn syv dager sitter jeg hos søsteren min i San Juan, Puerto Rico. Jeg får sommerfugler i magen ved tanken, det er jo ikke lenge til! Tiden går grusomt sakte nå som reisedagen nærmer seg. Det vil være første gang jeg, mamma, storesøsteren min, lillebroren min og stefaren min er samlet på veldig, veldig lenge.

Vi skal først være syv dager i Puerto Rico før vi vender nesen mot Florida, ææææh! Sommerfuglerimagen! 

Søsteren miin <3
Følg gjerne med på bloggen fremover, kan bli spennende! :) 

60 minutter

I dag ble det 60 minutter på mølla, planen var egentlig 75 minutter, men får ta det under neste langløp. I dag hadde jeg rett og slett ikke tid. I morgen er det styrke, hvilket jeg ser frem til!

Nå har jeg akkurat spist en helt enkelt middag bestående av løvstek, grov ris og tyttebær. enkelt men godt.

MiddagJune Helén
June Helén
Max Kaos

Gullet <3

Nå står først og fremst dusj, rydding og vasking av hjem på menyen (Min kjære kommer hjem i dag), så får jeg se hva kvelden byr på. Skal i utgangspunktet få stusset håret i dag hos Karina, men må se om jeg rekker det før kvelden kommer! 

Nå må jeg komme meg i gang :)

Don't feel stupid- Emma Watson

Bilder

Siden jeg har lovet at jeg skal begynne å ta mer bilder, må jeg jo starte et sted. Den stakkars familien min må lide litt for det. Verken mamma eller bestemor liker at jeg knipser bilder av dem, men de venner seg nok til det! Eller ikke. 

LillebrorBestemor
BestefarMamma

(Vet ikke hvor glad mamma blir når hun oppdager at jeg har lagt ut bilde av henne på bloggen min, hehe) Mamma, du er er verdens beste mamma! 

God natt! :D

Snart trening

Nå har jeg sittet inne og gjort ingenting siden klokken 11, kameraet mitt er fortsatt hos mamma, så ingen gode bilder på bloggen før senere.

Jeg planla lenge å ta en rydderunde rundt i hjemmet, men jeg trooor jeg utsetter det til i kveld, eventuelt til i morgen. Nå er det snart trening på meg, men jeg vil gerne komme meg litt ut i finværet først.

Ha en strålende søndag, dere!

Lørdag

Lørdag er som nevnt før "spisehvaduvildagen", og i dag har jeg virkelig spist..Og spist...Og spist. Haha. Neida, joda. 

MEN! Jeg har også vært veldig aktiv, jeg sto opp klokken 10, tok sparketuren ned til mamma, hvor vi som planlagt startet opp med styrketrening klokken 11. Siden gikk vi en lengre tur slik at hunden min skulle få litt trim. I morgen er det tempoløp, og nei, jeg ser ikke frem til det! Hehe.

Jeg har dessverre glemt kameraet mitt hos mamma, så det kommer ingen bilder før i morgen. Har jo sagt at jeg skal bli flinkere å ta bilder, må jo holde det jeg lover. Skal ta med kameraet mitt overalt heretter! :)

 


Max Kaos

Gullet mitt, som jeg er så ubeskrivelig glad i!

Inspirasjon

Kaisa MariellUkjent jente i MilanoLillebrorKurt Matteus

Noe er glemt, denne gnisten en finner i hvert enkelt barn, denne herlige lidenskapen, de enkle gledene og den befriende "alt er mulig"  mentaliteten. Alt dette undertrykkes i den prosessen hvor du går fra å være barn til ungdom, fra ungdom til voksen. Etterhvert finner du deg selv i et kaos av regler, et kaos av begrensninger.

Slipp deg selv fri.

I dag

I stedet for å ta styrkeøkt i dag endte det det opp med at jeg og mamma tok oss en skitur, utrolig fresht. Verken jeg eller mamma kan skryte på oss gode skigåerskills, men pyttsann, vi hadde det koselig! Det er fint å bevege seg ute i frisk luft og jeg gleder meg til neste gang. Styrkeøkten tar vi i morgen, det blir godt å få brukt musklene skikkelig. 

Nå er det forresten kun 11 dager til jeg reiser til Karibien, tiden flyr så fort!Nå, heeelg!

Photography

June Helén

Dette har jeg lyst å fotografere

 • Barn
 • Snø
 • Dyr
 • Kjærlighet
 • Kunst
 • Glede
 • Varme
 • Lek
 • Solskinn
 • Trening

 

Nå er det lenge siden jeg har lekt meg ordentlig med kameraet, men det skal jeg virkelig få gjort om intet mindre enn to uker, da reiser jeg til Karibien!

I mellomtiden skal jeg kose meg med vinterkulde og kaldt solskinnsvær!

Liker du å ta bilder? 

Har du komplekser?

Har du komplekser?

En gang i blant plages vi alle med den indre stemmen som forteller en at en ikke er god nok, en mangler noe, noe viktig for å være like flott som alle andre.

 

Innimellom tenker jeg at denne indre kritikeren kan dra til helvete, til helvete med deg, sier jeg. Det er denne stemmen som forteller deg at du må fikse litt ekstra på håret, ordne litt ekstra på sminken, skifte kjole før du skal ut, fordi det du hadde på deg ikke var bra nok likevel.

 

Egoet ditt.

 

Egoet forteller deg at lårene dine er for store, håret ditt er for tynt og at huden din gjerne kunne vært litt finere.

 

I denne sammenhengen går egoet ditt veldig på forventningene til deg selv. Du sammenligner deg med andre, du ser manglene dine gjennom hva de rundt deg har, om det skulle være tykt hår, slank midje eller vakre hender. 

 

Jeg har komplekser, noen dager, andre dager ikke. Det er normalt. Når denne indre kritikeren kommer frem forsøker jeg å undertrykke henne ved å fortelle meg selv hvor heldig jeg er, hvor godt jeg har det. Jeg mangler ingenting, kroppen min fungerer som den skal, så hvorfor skal en bruke tid på å gnåle om hvilke mangler en har. Ubetydelige bagateller. Jeg ønsker jo heller ikke å være noen andre enn meg, og bare meg. Det må jeg huske på når egoet mitt setter i gang.

 

Vi er nok litt selvopptatte, spesielt her hvor vi har det så forbaskade godt. 

 

June HelènJune Helèn

Wants

 • Tegnebrett
 • Fremmedordbok
 • fjernkontroll til kameraet
 • Anatomibok til tegning
 • Lappen (ehe)
 • Classic Wii controller (Trengs for å spille Yoshi)

 

Dette er et par ting jeg trenger for øyeblikket. Lappen er dyr, så den vil jeg ikke prioritere først. De andre tingene derimot koster ikke all verden :)

 

Wants

 

Haha, kanskje noe litt annet enn klær. Ønsker meg selvfølgelig ALLTID klær, men dette er litt mer "fornuftige" ting, klær har jeg jo nok av .

Kan forresten vise dere hobbyplanen min siden!

Formen

Formen min er absolutt IKKE helt på plass, dette merket jeg allerede øyeblikket jeg sto opp i dag. IKKE gøy, men jeg tenker likevel å få gjennomført dagens økt, for syk er jeg jo ikke. Dagens økt er jo heller ikke spesielt lang, så det skal nok gå bra! 

I dag står det forresten tegning/maling på hobbyplanen min, så da må jeg få tegnet litt senere i dag. Kanskje jeg skal vise dere den flotte planen min?

Ja, det tror jeg at jeg skal. 

June Helèn

Blogges siden, dere!

For en nydelig dag

For en nydelig dag vi hadde her i den kalde, lille bygda vår. Var utrolig koselig å ta sparketuren ned til mamma. Spark er jo bare et supert fremkomstmiddel for de som ikke kjører bil, haha! 

Treningsøkten gikk bra, 60 minutter rolig jogging på mølla med god musikk i bakgrunnen er koselig, stretching er fortsatt noe kjedelig for slik en utålmodig sjel, men må man så må man! Nå skal kjæresten min snart lage røkt reinkjøtt til middag (noe av det beste jeg vet), tommel opp for det!

TervuerenVinter
JoggeskoJune Helèn

Har du trent i dag? 

Klar for trening

Nå har jeg akkurat fått i meg mat, så nå er jeg klar for å ta fatt i dagens treningsøkt, da må jeg først spasere ned til mamma slik at jeg får tatt i bruk mølla. Ikke noe uteløping på meg i dag! 

Ser frem til å få svettet litt!

Sunn matJune Helènune Helèn

Ha en fin dag, dere! 

Ukens treningsplan

 • Mandag: Langløp 60 minutter + stretching
 • Tirsdag: Gerilja Kardio + styrke på armer
 • Onsdag: Styrke (kjerne - rygg - mage - bein - rumpe)
 • Torsdag: Bakkeløp + stretching
 • Fredag: Ski? + styrke (kjerne - rygg - mage - bein - rumpe
 • Lørdag: Fri
 • Søndag: Ski evt tempoløp

 

Hvis du sliter med å komme i gang med trening er det greit å sette opp en treningsplan som skal følges til punkt og prikke. Da nytter det ikke å si "neei, kanskje jeg trener i morgen i stedet", har du en plan så vet du nøyaktig hva du har å gjøre.

Jo før du får unnagjort dagens økt jo bedre, jo lengre tid du utsetter treningen jo større tiltak blir det å komme opp av sofaen. Gjør som meg, skriv ned ukens treningsplan på bloggen, loggfør deretter øktene dine, gjerne på bloggen, da får du også lettere se progresjon i treningen.

Ha en flott treningsuke, dere! Spis sunt, få i dere nok næring og nyt treningen! 

Trening

Link gjerne til treningsplanen din, kanskje finner jeg litt inspirasjon fra deg? :)

Inspirasjon

Slike bilder som dette gjør meg glad. De er inspirerende. Bildene kommer med budskap som svært mange av oss glemmer i det hverdagslige kaoset, så av og til, innimellom, må en stoppe opp, trykke litt på pauseknappen og huske på disse tingene. 

We are all uniqueWalt DisneyEventyrHogwartsButterfliesPeter PanDreamsSamhold

Slike bilder gjør meg glad! :)

Uteliv

I går hadde jeg i utgangspunktet INGEN planer om å dra ut, men så ble det slik da, likevel. Vi fikk besøk av Anja Graven, kusinen til min kjære. Så da satt vi tre her hjemme, tok litt rosa vin og hadde det utrolig hyggelig. Lørdag er den beste dagen i uken, fordi den er en "spisehvaduvildag", derfor hadde jeg hamstret inn alt som var godt, så da ble det en del godterispising på meg i tillegg. Herlig herlig!

Siden dro vi for å kjenne litt på utelivet, jeg fikk i meg en passende mengde alkohol, hvilket førte til at formen min i dag omtrent ikke kunne vært bedre. Hurra! 

Anja GravenVinkveld

Bordet ble visst litt rotete etterhvert! Haha. 

KindermaxiAnja Graven

Hvordan har helgen din vært? :)

Nattmusikk

Litt deilig sovemusikk :)

Astrid Lindgren

Jeg fikk akutt behov for å ta et Astrid Lindgren maraton, jeg er jo oppvokst i Astrid Lindgrens fantastiske verden, og nå er det en god stund siden jeg har tatt turen dit. Jeg vet ikke riktig om jeg klarer å velge en favoritt blant disse herlige barnefortellingene, det er vanskelig når alle fortellingene har noe eget å by på.

Brødrene Løvehjerte for eksempel er jo bare vidunderlig, den er faktisk den eneste boken jeg har lest selv. Som liten leste kusinen min Mio min mio for meg, uforglemmelige tider! 

Jeg beundrer denne flotte damen for fantasien hun hadde. Filmene har gitt meg så mye glede gjennom oppveksten, så tusen takk, Astrid Lindgren! 

Astrid LindgrenPippi LangstrømpeBrødrene Løvehjerte

Vakre, vakre fortellingen <3

Må en være brun for å føle seg bra?

Jeg føler ikke lenger presset for å være brun i like stor grad som før. Jeg har vel bare begynt å akseptere at jeg ikke er blant de som får mye til farge hvis jeg befinner meg ute i solen, ei heller hvis jeg tilbringer timer i solarium. Jeg får farge, ja, etter en god del timer, men jeg blir aldri brun. Lenge har jeg vært misunnelig på de som får en gyllen og vakker farge etter et par ganger med kunstig sol. Lenge har jeg følt meg utenfor denne boksen, denne boksen vi alle innbiller oss at vi må ha plass i.

 

Kanskje skyldes dette alle de bemerkningene jeg har fått opp gjennom årene, det er svært vanlig, og vi får dem servert alle sammen, i ny og ned. Vi som ikke får mye til farge. «Har du vært i syden? Det skulle en jo ikke trodd», «Skal vi måle brunfarge eller?», «Så blek du er!». Ja. Det er vanlig.

 

Men hvorfor lar jeg meg påvirke? Må en være brun for å føle seg bra? Er det ikke jeg, June Helén, som velger om dette er noe jeg ønsker å bry meg om? Jo. Bare jeg. Det spiller vel ingen rolle at jeg ikke er brun. Det spiller ingen rolle at jeg ikke lenger ønsker å tilbringe tid i kunstig sol, jeg har begynt å akseptere at jeg ikke er blant de som får stort til farge. Da kan jeg i stedet være blek og lykkelig, lykkelig med meg selv, som jeg er. Kanskje jeg en gang i blant kan ta i bruk gode selvbruningsprodukter, hvis jeg plutselig skulle føle behovet for litt mer farge på kroppen. Det er ikke verre enn det. Men en skal vite at det ikke er noe galt i å være litt blek :)

 

June Helén
June HelénJune HelénJune HelénJune Helén

Hva mener du?