hits

april 2013

Trening og forfengelighet

Som svært mange andre er jeg opptatt av hvordan jeg ser ut, likevel forsøker jeg hovedsaklig å se på trening som en kilde til sunnere liv fremfor en kilde til et vakrere ytre. Ved å tenke på trening som en nødvendighet slapper jeg mer av. For meg øker stressnivået hvis jeg kun trener for å se bra ut, jeg har hatt slike perioder og jeg trives ikke slik.

Jeg er ikke noe mindre utseendefiksert enn andre, kanskje er det nettopp derfor jeg velger å se på trening som noe jeg gjør for kroppen min, fremfor noe jeg gjør av ren forfengelighet. 

Jeg vet ikke. Jeg syns vi alle er mer utseendefiksert enn vi egentlig har godt av, men slik er det. Alle liker å ta seg bra ut, alle ønsker å føle seg vel. Jeg tror det er fort gjort å glemme seg selv i alt dette forfengelighetsjaget, det er fort gjort å glemme de virkelige verdiene.

 Hverdagsaktivitet

I januar, etter å ha fortært x antall måltider bestående av feit juleribbe med tilbehør, var jeg mer enn klar for å kjøre på med trening. Ettersom jeg naturligvis hadde økt litt i fettprosent gikk jeg ganske umiddelbart tilbake til kostholdet jeg hadde før julestria.

Med en treningsuke på (stort sett) fem økter og et relativt bra kosthold forventet jeg ganske mye fra kroppen min, derfor kunne jeg etter en god stund IKKE begripe hvorfor fettprosenten forble den samme, hvorfor jeg, til tross for et godt kosthold og rikelig med trening følte meg trøtt og sløv. Helt til det gikk opp for meg at jeg så og si ikke hadde noe som kunne kalles HVERDAGSAKTIVITET, hele januar og februar satt jeg hjemme, uten noen form for aktivitet utenom den faste treningen. 

Dette er noe jeg har oppdaget om meg selv, dette er individuelt, men hvis du føler at du gjør ALT riktig, så tenk over om du beveger deg noe utenom treningen.

Kosthold er uten tvil det viktigste om du ønsker å se tydelige forandringer på kroppen, MEN Den vanlige aktiviteten som gåing, snømåking, sykling og stabling av ved (for eksempel) er i høyeste grad undervurdert, mener jeg! 

Nå jobber jeg med å komme tilbake i form, etter én måned med lite trening. Føles bra å være i gang! Lilletroll.

Gummistøvler

Regn og sludd tvinger meg til å gå med gummistøvler, hvilket er helt greit. Det gikk opp for meg at gummistøvler ikke er så ukult som først antatt, det er faktisk litt søtt, oooog naturligvis veldig praktisk.

Derfor kom jeg i går frem til at jeg ønsker meg gummistøvler i ulike farger, gjerne oransje gummistøvler som lyser opp hele veien fremfor meg når jeg er ute på spasertur! Jeg har fått en merkelig forkjærlighet for denne fargen.Jeg vet neimen ikke hva jeg skal ta meg til, det er lørdag og jeg kjeder meg. Kjedsomhet vitner om dårlig fantasi, så i dag har jeg litt dårlig fantasi, eventuelt er jeg litt tiltaksløs for øyeblikket. Jeg må vel ta meg selv i nakken slik at jeg kan slenge meg selv ut døren..

Ha en strålende lørdag/kveld/ettermiddag, dere!

Kosthold og trening

Det var godt å løpe igjen, økten var ikke lang men jeg klager ikke, det gjorde meg virkelig godt.

I morgen er det langløp, som nå bare er 45 minutter. Ettersom jeg har løpt svært lite den siste tiden vil jeg ikke presse kroppen min for hardt. Snart, veldig snart kan jeg løpe ute i skogen! *lykke*

Jeg jobber med kostholdet, men jeg må tilstå at det har vært noe vanskelig å motstå fristelser i det siste. Jeg har jo lørdager, og lørdager får være mer enn nok!

Fantastisk god mat!

Nå skal jeg lese litt før jeg sovner. God natt! :-)

På tide med forandringerNå er det jaggu på tide med forandringer på kosthold og aktivitetsnivå. Det har vært godt å slappe av hele forrige uke, men nå er jeg klar for å gi kroppen min det den fortjener. 

I dag skal jeg bare ta meg en lengre spasertur, så skal jeg slappe av med kjæresten før han drar på turné, men jeg blir pent nødt til å sette opp en ny plan for treningen fremover. Jeg vil i tillegg til vanlig trening øke hverdagsaktiviteten. Jeg kommer til å skrive mer om dette siden. 

Nå skal jeg (om litt) ta en spasertur sammen med mamma.

Ha en fortsatt flott dag, alle sammen! 

Søndag

Ah, søndag! Søndagen er en "bruketidpåsegselv" dag, så nå skal jeg sette meg ned å sysle litt med forskjellige ting. Det gikk nylig opp for meg at jeg egentlig ALDRI har noen rett til å klage over at jeg ikke har noe å gjøre. Jeg har ALLTID noe jeg KAN gjøre, nettopp fordi jeg har en del ulike interesser.

Nå har jeg blant annet begynt å laste ned(kjøpe) gamle Ninento 64 spill til Wii'en. Her er det nostalgi på høyt nivå. 

Da jeg var 7 eller 8 spilte jeg Yoshi's Story, hvilket førte til at jeg (i dag) som 21 åring følte trangen til å ha en liten reunion med spillet. Ikke helt som mitt barnesinn beskrev det, MEN, koselig er det likevel!Jeg kommer til å laste ned flere gamle spill fra Wii Shop Channel. Haha. Der i blant Zelda, som jeg aldri klarte å gjøre meg helt til venns med da jeg var liten.

Nå tenker jeg at jeg skal sette meg ned med Harry Potter for en stund.

For se! Dette er kjærlighet!

<3

Blogges siden!

Litt lek med blits

Siden jeg bokstavelig talt suger i å ta bilder med blits må jeg bruke litt tid på det. Jeg personlig syns det er vanskelig. Ikke er jeg noe til "modell" heller, men liker dog å ta bilder av meg selv (åpenbart). Jeg finnes overhode ikke fotogen (med mindre jeg tar bildene selv), syns jeg. Det er så mange vinkler som ikke passer trynet mitt, haha! :)

Jeg skal leke litt med lys fremover, forhåpentligvis blir jeg en bedre fotograf, sånn snart! 

 


 

Nå er det vel sovetid :)

Lørdagslivet

Så var det lørdag. Jeg er klar, klar for å ha "godteriorgie", som vanlig. Jeg vet ikke riktig hvor kvelden fører meg, men det finner jeg vel ut. Jeg har (som alltid) vært på kafé, nonstop og cappuccino-is er obligatorisk på lørdager, så det er sagt.

Et mer produktivt liv starter på mandag, eller i morgen (alt ettersom). Nå skal jeg bare nyte denne sløve tilværelsen til sitt fulle. 

Jeg forsøkte forresten å ta et fint bilde av meg og fjompen, men han var lite samarbeidsvillig. Bedre lykke neste gang.
Jøss da, en som sniker rundt på kjøkkenet.

Ha en fantastisk lørdag dere!

Tegnebrett

Husker dere denne listen?

  • Tegnebrett
  • Fremmedordbok
  • fjernkontroll til kameraet
  • anatomibok til tegning
  • lappen
  • classic Wii controller

Da kjæresten min så denne bestilte han tre av tingene på listen! Jeg må si at jeg er utrolig heldig som har en så sjenerøs kjæreste. Da jeg kom hjem fra ferien ventet det en "liten" gave til meg her hjemme. Den inneholdt tegnebrett, fjernkontroll og Wii controller + et ekstra fotostativ.

Jeg tror gavmildheten skyldes at han liker meg veldig, veldig, veldig godt. Haha! 

Tusen takk kjæreste, du skjemmer meg bort :)


Bortskjemte unge :)

Little talks

Favorite at the moment.

Hverdag

Det er noe rart ved å komme tilbake til hverdagen etter 19 dager på reise. Dagene har hittil vært sløve, men jeg satser på å være tilbake i normale rutiner veldig snart. Det har vært godt å slappe av sammen med kjæresten, vi har lagt vår elsk på serien House, det går med andre ord et par timer på tv-titting når kveldene melder sin ankomst. 

Det er godt å være tilbake, tilbake til frisk luft, kulde og normal føde, men jeg savner søsteren min, naturligvis. 

Trening har jeg ikke tatt fatt i enda, men det kommer. Jeg trenger bare et par dager til med sløv tilværelse, så skal jeg gi kroppen min det den trenger. 

Flere bilder fra reisen vil komme på bloggen snart, det lover jeg.


Heaika Guttorm

Kjæresten :)

- June