hits

november 2013

Christmas feeling

Det er så deilig med lys og farger i en ellers mørk hverdag, ja, for her er det natt hele døgnet, nesten. Og det er greit, julen melder sin ankomst allerede i november, slik at store deler av mørketiden blir fylt med vakkert lys, lukten av mandariner, sterke farger, julemusikk og pepperkaker! Haha!

Deilig deilig!

#høytid #jul #pepperkake #lys #julelys #julegave #gave #livet #foto #fotografi

Litt jul allerede

For min del gjør det ingenting at det er litt tidlig, jeg elsker julen. Jeg skulle dog ønske jeg hadde litt mer julepynt, men det ordner seg!

Nå sitter jeg og spiser mandariner mens jeg hører på litt deilig julemusikk. Kjæresten er på vei hjem, og vi skal spise nattmiddag før jeg stikker avgårde til Alta. Nå er jeg ikke helt klar for å dra, men eksamensoppgaver venter!

Ha en strålende natt, dere!

Jeg trenger å være aktiv
I morgen tidlig bærer det tilbake til Alta, fra og med nå er det usikkert når jeg kommer hjem igjen, både på grunn av jobb og eksamen. Jeg må innrømme at jeg ikke har hatt mye til rutine i livet mitt den siste tiden, og det liker jeg ikke. Jeg liker å gjøre ting, jeg liker å være aktiv, men likevel skal det så lite til før jeg havner i en tiltaksløs grop, hvor alt jeg gjør er å stirre i veggen, hvor dagene mine består av å gjøre hjernedøde, meningsløse ting. 

Jeg trenger rutiner, jeg trenger å gjøre ting. Jeg trenger å være aktiv, helt klart. Det skal jeg også, for det gjør meg glad. Det hender jeg sover vekk verdifull tid, og ja, jeg elsker å sove, men jeg liker også å bruke tiden min på ting som gir mening.

Nå skal jeg vaske hjemmet, slik at jeg kan ta i mot julen. 

Ha en fin kveld, dere! :)

Foto

Den første delen av medieproduksjonseksamen er som nevnt tidligere, foto. Jeg skulle begynne med det for en uke siden, men valgte å utsette det frem til etter eksamen nummer to. Jeg skal ta fire portretter av fire forskjellige personer, hvilket betyr at jeg trenger modeller.

Det er en omfattende eksamen, med mange oppgaver, derfor er jeg nødt til å komme skikkelig i gang nå. Må bare finne noen som er interessert i en liten shoot først! 


Fraværende

Jeg beklager fraværet mitt, jeg vet det er kjedelig for de som faktisk følger med på hverdagen min. I dag har jeg hatt eksamen nummer 2 dette semesteret, og helt ærlig vet jeg ikke hvordan det gikk. Jeg følte ikke oppgavene var spesielt vanskelige, men jeg kunne med fordel hatt litt mer tid på meg. 

Fire timer er ikke lenge for en som bruker tid på å tenke, men jeg må bare venne meg til å gjøre fremfor å bruke masse tid inni mitt eget hode. Haha. 

Nå er det bare medieproduksjonseksamen som gjenstår, den skal inn 13. desember.
Jeg lover å holde dere oppdatert :) 

Du skulle vært her

 

 

<3

Treningsøkten var hardcore når

Du vet treningsøkten din var hardcore når du skjelver så mye at du ikke klarer å få nøkkelen din inn i nøkkelhullet. Ja. I dag var det slik. Det var tungt, til tross for at jeg har trent tyngre for litt siden, uten å bli så utmattet. Jeg gjorde mitt beste i dag, jeg gikk ut av komfortsonen, og det føles godt. 

Det ble ikke besøk på meg i dag, litt skuffet, men hva skal man gjøre når veiene over fjellet er stengt.. Dumme uvær. Svett og jævlig. Ohyes! Måtte snike meg inn på "naboens" rom for å låne speilet, hehe. Kunne egentlig spart meg for rævva telefonbilder, men pyttsann!

Nå skal jeg forspise meg på mandariner (klementiner heter det vel) før sovetid! 

Besøk

Til tross for at jeg i dag sto opp allerede åtte, ble det likevel en svært sen frokost. Jeg har syslet, vasket, ryddet og brettet klær. I dag kommer nemlig mamma og lillebror på besøk, de skal være her til fredag. I morgen skal vi på Kino for å se The Hunger Games: Catching Fire, jeg gleder meg! Det blir hyggelig med besøk! Nå skal jeg en tur på jysk for å se om jeg finner et par billige madrasser, før jeg tar en liten treningsøkt. 

Ha en kjempefin dag, dere!

Tiden fremover

Jeg kjenner på kroppen allerede at det blir en stressende tid fremover. Jeg velger å ta det som en utfordring, som et spark ut av komfortsonen. Jeg vet jeg kommer til å lære masse, og det er det viktigste. Tiden fremover kommer til å bestå av jobb, lesing, eksamen og trening, jeg lover meg selv at jeg skal gjøre mitt beste, og mitt beste er absolutt bra nok.

For å komme gjennom tiden fremover, ser jeg meg nødt til å legge opp en timeplan, den skal følges til punkt og prikke. 

 I dag har jeg hatt første dag på opplæring (tommel opp), det gikk fint, og jeg er sikker på at jeg kommer til å trives veldig!

Fylte horn

I går ble det som nevnt fylte horn på meg og kjæresten, latterlig godt, og perfekt som helgekos! Selv er jeg ikke spesielt god på kjøkkenet, men dette er veldig enkelt å lage, derfor slenger jeg ut en liten oppskrift.

 

Du trenger:

1 kg hvetemel 

7 dl melk

1 ts salt

1 ts sukker

1 pakke tørrgjær

100 gr smeltet smør

(evt egg til pensling)

Med denne oppskriften blir det en del horn til overs, veldig greit for de som liker rester. For en sunnere variant kan en fint erstatte hvetemelet med en grovere type. Deigen deles i to eller tre (alt ettersom), og kjevles ut, slik at du kan skjære ut "pizzastykker", som du skal fylle og rulle sammen.

Hornene kan fylles med det en måtte ønske, selv fylte jeg halvparten med ost/skinke og andre halvparten med kjøttdeig/ost. Jeg valgte i tillegg å pensle hornene med pisket egg, for så å strø ost på toppen før steking, anbefales!

Ovnen skal stå på 220 grader, hornene stekes i midten av ovnen i 8 til 10 minutter.

easypeasy!

 

17. november

Helgene hjemme er sløve, det er i orden. Det er som vanlig deilig å slappe av, bare nyte en midlertidig sløv tilværelse. I kveld har jeg vært litt flink da, jeg har vasket hos besteforeldrene til min kjære, og gått tur sammen med mamma 

Snart skal jeg sette i gang med baking, utrolig men sant. Jeg er en kløpper på å lage fylte horn! Nei, det er ikke veldig vanskelig, men mine smaker best i verden. Bare spør kjæresten min!

I morgen setter jeg i gang med eksamensoppgavene mine, ihvertfall den første delen, som går ut på å ta fire portretter av fire forskjellige personer. Spennende! Det blir som sagt noe hektisk fremover.

Selvportrett

Vel, ja... Jeg er ikke spesielt god på å ta selvportrett, MEN, som dere ser har jeg fått tilbake kameraet mitt (lykke!). Nå kan jeg sette i gang med eksamensoppgavene i medieproduksjon, det er hele seks oppgaver som skal gjøres til 13. desember. Oppgaver innenfor video, lydproduksjon og stillbilde (spennende)

Det blir veldig hektisk for meg fremover, med to eksamener og ny jobb, men det føles bra! 


Foto-repost

Dette burde jeg gjort for ca to måneder siden. Da var det ett år siden jeg fikk lov å reise til Italia som bryllupsfotograf. Det var en helt ubeskrivelig, fantastisk opplevelse, som jeg kommer til å ha med meg i all fremtid. Jeg er fortsatt evig takknemlig for at jeg fikk ta del i dette eventyrbryllupet. *Drømmesegvekk*

 

Farger
Bare et (veldig) lite utvalg av bilder :)

Jeg snek meg inn på noen bilder jeg også. Haha! Foto: Eva Halonen, Vivi-ann Boine og Heaika


Fiiine tider <3

to timers treningsøkt

Nå har jeg nylig gjennomført en to timers treningsøkt, først spinning så styrke. Det føles fantastisk, jeg kommer absolutt til å kjenne det i morgen. Tok ganske hard styrke på bein, rumpe og kjernemuskulatur, det var virkelig deilig å slite ut kroppen litt.Huff, jeg må si jeg er litt lei mobilbilder nå, men det får bare være. Jeg måtte forresten holde meg fast først for å klare å ta bilde, fordi jeg var så skjelven etter treningen.

Matinspo

Jeg tenkte jeg skulle dele litt mat-inspo. Jeg poster ut bilder av mat jeg spiser relativt ofte, så jeg tenkte jeg kunne samle noe av det sammen i ett innlegg.

Dette er ikke nødvendigvis mat som passer for alle, og det jeg poster her, nå, er hovedsaklig måltider som frokost, lunsj eller kvelds. Jeg spiser ofte mat som dette fordi jeg egentlig ikke tåler gluten, men det kan også passe for de som måtte ønske å gå litt ned i fettprosent.

Jeg vil understreke at det er svært viktig og få i seg nok næring, og det er viktig at en lærer seg å regulere hvor mye mat en selv trenger å få i seg i løpet av en dag (da dette er individuelt). 

Jeg sliter dessverre litt med å holde meg unna hveteprodukter, spesielt i helgene, det er jo så godt. Så, litt inspo fra meg til meg. Noe av det jeg spiser innimellom :) 

Snart skal jeg forresten på spinning, wooho!

To uker igjen

I dag hadde vi siste forelesning i journalistikk dette semesteret, og nå er det bare to uker igjen til eksamen. Nei, jeg er ikke spesielt nervøs, jeg gruer meg ikke nevneverdig til å få utdelt eksamensoppgaven(e). Jeg har jo fulgt med på forelesninger, og jeg har lest. Det som på en annen side skremmer meg, er mangel på nerver, hvor teit er ikke det? 

Føler jeg meg for trygg? Er jeg nå for selvsikker? Kommer jeg til å bli skuffet over egne prestasjoner? Jeg vet ikke. Sannheten er den at magefølelsen er god, jeg føler meg relativt trygg på stoffet vi har gjennomgått, men av og til kan det være noe skummelt å føle seg for trygg. 

Disse tankene skyldes sannsynligivs at jeg som oftest er ganske stresset i forkant av en prøve, eller eksamen. Nå føler jeg det ikke slik, jeg føler meg rolig. Den eneste bekymringen er at jeg ikke har noe form for eksamensstress, hvilket i utgangspunktet burde vært positivt. 

Jeg vet ikke om dette gir mening for noen andre. Jeg er vel rett og slett bare redd for å tillate meg selv denne selvsikkerheten, som at dette vil jinxe sjansen for gode karakterer. 

 Teit, og veldig "first world problem". Haha.

Jau..

Ønskeliste

Jeg er nok litt for "voksen" til å skrive ønskeliste (egentlig ikke), eller forvente at noen skal gi meg noe fra listen (ja, jo). Presanger er tross alt ikke den viktigste faktoren ved julen lenger, alle "voksne" mennesker vet jo at det er maten som står i sentrum(?) Helt sant!

Poenget er at jeg ikke forventer noe som helst, men jeg skal likevel skrive liste. En julegaveliste til meg selv, kanskje?

Her er ihvertfall et par ting jeg ønsker meg:

 • Billett til Puerto Rico, USA 
 • Treningsklær (især tights) + treningsutstyr
 • duftlys
 • Spennende, opplevelsesrik ferie med kjæresten
 • Reflektor, blitser, sånn fotolupeting jeg ikke vet navnet på, og annet utstyr til foto (blant annet ny fotobag/sekk)
 • billappen (haha..)
 • Hvite blyanter eller hvit kritt til tegning
 • Accessories (hatter, luer, skjerf, smykker, øredobber, osv)
 • Gode karakterer på eksamen
 • Sminke og ting til selvpleie
 • Penger (jobb)
 • headset
 • kinobilletter for to (kinodate, kjæreste?)
 • Masse energi og overskudd til å gjøre alt jeg har lyst å gjøre i løpet av en dag (ohyes)
 • Fagbøker (skrivekunst, foto, video, tegning/maling og slikt).
 • shopping
 • Rideferie med mamma
 • Strikkede gaver som ullsokker, votter, gensere (rosa og hvit mariusgenser!!) osv, osv, osv.
 • Pleie til hår
 • noen som vil være med meg på aketur og snømannlaging

 

Listen er lang! Det med uthevet skrift er ønsker jeg vil realisere, noe av det er (veldig) dyrt, men det spiller ingen rolle. Det skal gjøres, før eller siden. 

Jepp jepp!

Første økt

I går hadde jeg min første treningsøkt på veldig lenge, det var utrolig godt å være i aktivitet igjen. De første minuttene under løpingen hadde jeg hodepine, heldigvis ga det seg ganske fort.

Økten var relativt kort og rolig, jeg syns det er greit å ta det litt med ro i første omgang, spesielt med tanke på at jeg har vært syk. At økten ikke var hard spiller i grunn ingen rolle, det viktigste er at jeg er i gang.

 Nå skal jeg slappe av litt, før jeg tar økt nummer to denne uken. 

Ha en fin dag, dere!

Småprat

Det er alltid godt å være hjemme, slik at jeg kan tilbringe tid med den fine kjæresten min, og familie. 

Helgen har som vanlig gått fort, og i morgen bærer det avsted til nordlysbyen, nok en gang. Til uken vil jeg prøve å komme i gang med trening igjen, jeg tror kroppen min tåler det nå, men jeg er spent, nesten tre uker har gått siden siste økt. 

Jeg har forresten mottatt et par strikkede gaver fra tanten til min kjære. Er det noe jeg virkelig, virkelig elsker å få, så er det strikkede gaver!

Jeg er fortsatt uten kamera, men det er greit. Jeg låner jo vekk min kjære 60d til et godt formål. Kjæresten min har fotoundervisning på kunstskolen i karasjok en liten periode (flink som han er), og derfor blir det for det meste mobilbilder på bloggen fremover (bare en liten stund).

 
Jo, det har blitt en del "selfies" med moblien i løpet av høsten. Helt klart. Ikke veldig pent, jeg må nok skjerpe meg litt. Det er en grunn til at jeg eier et godt kamera. Som sagt, jeg skal begynne å ta litt bedre bilder igjen.

Nå ble det for det meste småprat på meg, men det er jo greit det óg, i blant. 

God natt, dere :)

Når "alt" bare forfaller

Jeg vet det for det meste er mentalt, og jeg har i utgangspunktet bestemt meg for å ha minst mulig fokus på de ytre forandringene, som følge av trening. Jeg må likevel tilstå at det er vanskelig, i perioder. Mediene mater oss aggressivt med hvordan vi skal bli den beste versjonen av oss selv, dog med et helt manisk fokus på det ytre, og ikke det som virkelig teller.

Mange vil påstå at dette er en unnskyldning for å ikke jobbe hardt nok, det er slett ikke hva det handler om. Det handler om at jeg, og du ikke være på topp til enhver tid, for det er (dessverre) et faktum at mange har altfor høye forventninger til seg selv.  Mange, svært mange (inkludert meg selv) sliter i blant med å se at det ikke alltid er nødvendig, JEG trenger ikke alltid være på topp, ikke du heller.

Trening skal være gøy, det skal ikke være et evig jag etter en perfekt fasade. Selv om jeg i dette tilfellet snakker om trening, vil jeg påstå dette gjelder hverdagen generelt. Vi trenger alle å stoppe opp litt og reflektere over oss selv. Vi er ikke maskiner, vi trenger å puste.

 Fra et tidligere innlegg om hvorfor jeg trener, av og til må jeg ta til meg egne ord.

" Fordi kroppen min fortjener det. I en ellers stillesittende hverdag er dette det minste jeg kan gjøre for kroppen min. Jeg priser meg lykkelig over at jeg er frisk, at kroppen min er frisk, at jeg kan gå, løpe, hoppe og danse når jeg vil. Det er slett ikke alle som kan det.

Jeg ønsker å sette pris på det veldig mange tar for gitt"
Å bryte barrierer

Noe jeg har oppdaget etter at jeg begynte å studere er at jeg på mange områder ikke kjenner meg selv. Ved å plassere meg selv i ukjent farvann har jeg oppdaget kvaliteter jeg ikke visste jeg hadde, dette har hatt en svært positiv innvirkning på selvtilliten min.

Alle vet i teorien at en må prøve (og feile) for å ha mulighet til utvikling, alle vet i teorien at en må våge å tre ut av komfortsonen.

I realiteten er det slett ikke så enkelt, det er slett ikke lett å gjøre ting du ikke kan, det vet jeg. Jeg vet også at det finnes en god muliget for at du som person vil stå i "fare" for å blir positivt overrasket over deg selv, hvis du prøver, hvis du våger å feile. 

Det har jeg lært.

Selv har jeg fortsatt mange barrierer som må brytes, men det er jeg bevisst på.Nå skal jeg hjem :)

 Bloglovin

Litt julestemning

Jeg elsker dager som denne, hvor jeg kan ta meg god tid med morgenrutinene. Nei, jeg har egentlig ingen rutiner (og det er ikke morgen), men dere vet hva jeg mener. Jeg har syslet for meg selv, tatt meg en lang dusj og spist en kosefrokost med gløgg og mandariner. Inni meg hører jeg meg selv si at det er feil å ha julestemning nå, som at min underbevissthet er overbevist om at dette vil jinxe julen min. 

Om litt må jeg avbryte den tidlige julefølelsen med litt arbeid. Jeg har en liten oppgave som skal være ferdig til i morgen, forhåpentligvis tar det ikke så altfor lang tid. Vi har nylig begynt å redigere film, bare for å øve oss på fremtidig arbeid. Jeg skal bli superflink!

Ha en fortsatt strålende dag, dere! :) 

 

 

Heidå!

Eksamen, mandariner og mørketid

Nå sitter jeg på rommet mitt og slapper av, mens jeg vurderer å tusle ned på kiwi slik at jeg kan kjøpe meg en sekk med mandariner. Jeg er smått i gang med forberedelser til neste eksamen, og i den anledning trenger jeg noe som kan "småspises" i større mengder. Jeg innbiller meg at dette er en finfin vane de fleste eksamenslesere har, så jeg bare slenger meg på trenden, jeg.

Det er hele 20 dager til det braker løs med en fire timers eksamen i journalistikk, men av erfaring vet jeg at tid ikke eksisterer og at selve dagen egentlig bare befinner seg sekunder unna.

Frem til da skal jeg lese så mye jeg klarer, men jeg kjenner at mørketiden tar litt knekken på energien min, til tross for at jeg ELSKER mørketid.


Nå har jeg ikke trent på to uker(!),  jeg klør derfor etter å komme meg tilbake i aktivitet, så i morgen SKAL jeg ta turen til drømmelandet, spenst. Jeg er frisk nok til det nå, tror jeg. I morgen har jeg fri, det passer altså ypperlig å finne ut om kroppen vil eller ikke.

Men nå, mandariner!

Coming back to life

Nå har denne damen vært syk i noe som begynner å nærme seg fjorten dager. Jeg vet ikke hva som skjedde, kan hende eksamensstresset hadde en liten finger med i spillet, og immunforsvaret har vært litt på bærtur. 

De få menneskene som er så kule og følger med på bloggen min har sannsynligvis lagt merke til at jeg har vært noe fraværende (evt veldig). Dette skyldes naturligvis studentlivet (eksamen), og sykdom. Nå er jeg på bedringens vei, sakte men sikkert, og glad er jeg for det. Jeg har levd litt i en boble den siste måneden, og nå skal jeg prøve å komme tilbake slik at jeg kan gi meg selv litt mer variasjon i hverdagen. 

Hele høsten har vært svært hektisk, over ti arbeidskrav er gjennomført på to måneder, og en eksamen. Hvordan gikk eksamen? Jeg skal ikke røpe noe, bare fordi jeg vil være vanskelig og hemmelighetsfull, men jeg kan si at jeg er tilfreds.

Snart skal jeg sove, slik at jeg kommer meg med bussen klokken 5 i morgen tidlig, studentlivet venter.

 Kameraet mitt er lånt vekk, så mobilbilder er alt jeg har just nu.

Heidå.